Ksenija Kolman Goreta

Po završenku akademskog obrazovanja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te višegodišnjeg rada u turizmu i prodaji, kroz koje sam upoznala različite zemlje, kulture i brojne ljude, tražim više, grebem „ispod površine“ … pitam se što nas određuje, razlikuje. Zadovoljavam znatiželju i 2008. godine završavam edukaciju za majstora NLP-a, neurolingvističkog programiranja te, godinu dana kasnije i za coacha (životnog trenera) NLP-a te od tada radim u području osobnog razvoja, vodeći NLP radionicete individualna savjetovanja.

NLP se sjajno prožeo sa mojom poslovnim i privatnim životnim iskustvima i dao im strukturu. Spoj prakse i teorije u radu s ljudima dao je autentičnost mom radu.U posljednje dvije godine sve više se posvećujem radu s djecom s posebnim potrebama. ̈
Certifikat ̈ obiteljskog čovjeka stekla sam kao supruga i majka dva dječaka, koji su zaokružili moj život.Jedan od mojih dječaka sladak je 6 godina, doživjela sam taj dan „dijagnoze“ i „pala na koljena“. No život me pripremio, iskustvo u osobnom razvoju i NLP pomogli su mi u kratkom roku stati na noge i biti podrška svom djetetu. 3 mjeseca kasnije osnovala sam Udrugu za podršku djeci i roditeljima djece s dijabetesom Samobora i okolice Slatki Samoborci, koju vodim i danas. Incijator sam i voditelj različitih projekata podrške djeci s dijabetesom i njihovim roditeljima, te održavam motivacijska predavanja i individualna savjetovanja.

U fokusu mog rada je i stavaranje sigurnog okruženja djece u odgojno obrazovnim ustanovama, te unazad pet godina u suradnji s medicinskm osobljemprovodim na području Samobora i okolice edukacije učitelja i odgajatelja o zbrinjavanju potreba djece s dijabetesom.Moja želja i cilj u radu s djecom s dijabetesom i njhovim roditeljima je prenjeti iskustvo, znanje i osjećaje … kako bi živjeli život s dijabetesom, gledajući dijabetes kroz prizmu života, a ne život kroz prizmu dijabetesa.