Osobni podaci koje možemo prikupiti od vas

 • Prikupljamo osobne podatke o vašim posjetima Internetskoj stranici, uključujući, ali neograničavajući se na podatke o prometu, lokaciji, web zapise, anketne sadržaje i sadržaje iz kontakt obrazaca te druge obavijesne podatke i resurse kojima pristupate. Zbirka navedenih osobnih podataka ubuduće će olakšati vaš posjet Internetskoj stranici jer ćemo vam moći predložiti relevantne sadržaje za vas na temelju lokacije s koje pristupate Internetskoj stranici.
 • Prikupljamo sve informacije koje nam šaljete kada koristite naše kontakt obrasce.

Prikupljanje vaših osobnih podataka putem naših kontakt obrazaca ne predstavlja zakonski ili ugovorni zahtjev; međutim, napominjemo da su polja označena zvjezdicom (*) obavezna polja, jer nam je navedena informacija potrebna kako bismo postupili ili odgovorili na vaš zahtjev. Dijeljenje ostalih informacija ili osobnih podataka prilikom ispunjavanja naših obrazaca za kontakt temelji se na vašoj slobodnoj odluci. U slučaju da nas kontaktirate, zabilježiti ćemo tu korespondenciju.

 • Vaše osobne podatke koristimo za izravni marketing putem elektroničke pošte kada na to izričito pristanete u odgovarajućem kontakt obrascu. U bilo kojem trenutku možete ukinuti primanje budućih marketinških poruka.
 • Kao što je objašnjeno u našoj Politici o korištenju kolačića, kolačići se također mogu pohraniti na vaš uređaj.

Kako koristimo vaše osobne podatke

Prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • za prilagodbu sadržaja i usluga vašim interesima
 • za pružanje odgovora na vaše zahtjeve ili pitanja kad nas kontaktirate
 • za informiranje o drugim uslugama koje bi vas mogle zanimati – kao što su brošure ili informacije o nadolazećim događanjima
 • za izradu, objavu ​​i poboljšanje sadržaja i usluga koje su vam najvažnije
 • za ponudu korištenja interaktivnih funkcija naše internetske stranice ukoliko to želite
 • za daljnji razvoj i unaprjeđenje internetske stranice, naših usluga i sustava kako bi vam bili korisniji

Dijeljenje s trećima

Kako bismo si olakšali učinkovito korištenje vaših podataka i osigurali vam najbolji sadržaj i / ili usluge, ponekad smo dužni otkriti vaše podatke trećima.

 • Ispunjenja zakonske obveze: pristup vašim podacima omogućiti ćemo vladinim tijelima ili tijelima za provedbu zakona ako utvrdimo, isključivo na temelju vlastite procjene,  da smo zakonski obvezni tako postupiti.

IP adrese i kolačići

Možemo prikupljati podatke o vašem računalu, uključujući dostupne podatke o IP adresi, operativnom sustavu i vrsti pretraživača, za upravljanje. Riječ je o statističkim podacima o pretraživanju i uzorcima pretraživanja naših korisnika koji ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu.

Iz istog razloga, pomoću datoteke kolačića pohranjene na vašem uređaju, možemo prikupljati općenite informacije o načinu na koji koristite Internet. Kolačići nam služe za poboljšanje internetske stranice i za pružanje bolje i personalizirane usluge. Za više informacija o korištenju kolačića na internetskoj stranici pogledajte našu Politiku o korištenju kolačića.

Ako se vašim računalom služe druge osobe, savjetujemo vam da ne odabirete ponuđenu opciju “zapamti moje podatke” za pohranjivanje određenih informacija koje ste unijeli.

Gdje pohranjujemo i obrađujemo vaše osobne podatke

Kao što je objašnjeno u odjeljku “Dijeljenje s trećima”, dijelimo vaše osobne podatke sa sljedećim osobama:

 • Web hosting provider Studio4web
 • Udruga dijabetičara Mellitus Rijeka
 • Vlasnik domene i izrada web stranica Webmaster j.d.o.o.

Nastojimo poduzeti sve korake koji su opravdano nužni kako bismo osigurali sigurno korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovom Politikom.

Prenosimo li vaše podatke izvan Hrvatske?

Možemo prenositi i obrađivati vaše osobne podatke ​​u jednoj ili više drugih zemalja, unutar ili izvan Europske unije. Vaše podatke prenositi ćemo izvan EU samo u zemlje za koje Europska komisija odluči da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite.

Sigurnost podataka

Iako ćemo učiniti sve kako bi zaštitili vaše osobne podatke, slanje informacija putem interneta nije u potpunosti  sigurno te stoga ne možemo jamčiti sigurnost vaših osobnih podataka koji se šalju na internetsku stranicu ili bilo kojoj trećoj strani. Svaki takav prijenos je na vašu vlastitu odgovornost. Jednom kada dobijemo vaše podatke i pošaljemo ih trećim stranama, koristimo stroge procedure i odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo onemogućili neovlašteni pristup, promjenu, brisanje ili prijenos navedenih osobnih podataka.

Vaša prava. Kako možete pristupiti, ispraviti i obrisati vaše osobne podatke?

Prema važećim propisima o zaštiti osobnih podataka imate sljedeća prava:

 • Pravo na pristup i dobivanje kopije vaših osobnih podataka koji se obrađuju: Imate pravo tražiti potvrdu da li obrađujemo ​​bilo koji od vaših osobnih podataka. U slučaju kada obrađujemo vaše osobne podatke, možete ostvariti pristup vašim osobnim podacima i određenim informacijama o tome kako ih obrađujemo. U određenim slučajevima možete zatražiti da vam pošaljemo kopiju vaših podataka u elektroničkom obliku. U nekim situacijama, imate pravo zatražiti prijenos vaših osobnih podataka.
 • Pravo na ispravak vaših osobnih podataka: Ukoliko dokažete da osobni podaci koje posjedujemo o vama nisu točni, možete zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka koje se na vas odnose
 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav“): U određenim okolnostima imate pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na vas odnose. Zahtjev za brisanjem osobnih podataka koji se na vas odnose možete podnijeti u bilo kojem trenutku, a Webmaster j.d.o.o. će procijeniti da li vaš zahtjev za brisanjem treba odobriti. Pravo na brisanje  uvjetovano je zakonskim pravima ili obvezama koje možda moramo poštivati radi zadržavanja podataka. U slučajevima kada, sukladno zakonu, utvrdimo da zahtjev za brisanjem vaših osobnih podataka treba odobriti, Webmaster j.d.o.o. će to učiniti bez nepotrebnog odgađanja.
 • Pravo na ograničavanje ili prigovor na obradu vaših podataka:  U određenim okolnostima imate prvo ograničiti obradu vaših osobnih podataka ili prigovoriti na određenu obradu podataka iz razloga koji su relevantni za vašu situaciju.

U svrhu ostvarivanja vaših prava, možete nas kontaktirati na sljedeću adresu osobnipodaci@tim-studio.net.

U opsegu u kojemu obrađujemo vaše osobne podatke na temelju Vaše privole, imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade provedene na temelju vaše privole prije njezina povlačenja.

U pogledu obrade vaših osobnih podataka također imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu  lokalnog tijela za zaštitu osobnih podataka države vašeg uobičajenog prebivališta, mjesta vašeg rada ili zbog potencijalnog kršenja vaših prava.

Izmjene Politike 

Odredbe ove Politike mogu se povremeno mijenjati. Objaviti ćemo sve bitne izmjene ove Politike putem odgovarajućih obavijesti na ovoj internetskoj stranici ili ćemo vas obavijestiti o tome putem drugih komunikacijskih kanala.