Najbolji projekti nastaju u trenutku, kada nekoliko ljudi “kliknu” iz prve i odluče nešto napraviti.

Kod nas je “Klik” naparavio Ivan Andrašević te je u to uveo i ostale, Dijabetes klub tip 1- Virovitica, Udrugu Međimurski slatkiši, Udrugu Brodski slatkiši, Udrugu Slatki život Đakovo te Udrugu Mellitus Rijeka , te smo zajdničkim snagama osmislili konačno nešto SAMO i BAŠ za DIJABETES TIP 1.
Pa da predstavimo udruge organizatore:

Udrugu Međimurski slatkiši

Udruga „Međimurski slatkiši“ osnovana je 2016. godine. Okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje sa područja Međimurja s ciljem pružanja adekvatne pomoći cijeloj obitelji da se što bolje snađe sa izazovima koje život s dijabetesom nosi. Iako smo relativno mlada udruga trudimo se što više educirati naše članove i sumještane o dijabetesu te važnosti dobre kontrole bolesti.

Uz brojne edukacije i druženja, svake godine organiziramo dvije velike akcije Vincekov pohod i Nogometni turnir „Zabij gol dijabetesu“. Donacije prikupljene na tim akcijama omogućavaju nam da financijski olakšamo djeci i cijeloj obitelji sudjelovanje na raznim edukativnim kampovima i radionicama. Posebno smo ponosni na „Sportske igre mladih dijabetičara u Međimurju“ koje smo organizirali prošle godine. Sudjelovalo je više od 150 sudionika iz cijele Hrvatske. Pokazali smo kako se zajedničkim radom i trudom može  olakšati svakodnevnica oboljele djece i cijele obitelji kroz fizičku aktivnost, edukaciju  i zajedničko druženje.

Velika nam je čast biti dio ovog hvale vrijednog projekta.

Udrugu Međimurski slatkiši
Udrugu Međimurski slatkiši

Udruga Mellitus Rijeka

UDRUGA DIJABETIČARA MELLITUS RIJEKA je socijalno-humana organizacija kojoj je cilj unapređenje medicinske i socijalne zaštite oboljelih od šećerne bolesti. Osnovana je 13.02.2013. Udruga organizira i povezuje djelovanje pojedinaca i dijabetičkih klubova s ciljem unapređivanja zdravstvene i druge zaštite oboljelih od šećerne bolesti i poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih za šećernu bolest. Udruga osobama s dijabetesom nastoji pružiti što više informacija kako bi sa dijabetesom lakše živjeli. Udruga brine o dijabetičarima, posebno o mladim dijabetičarima tipa 1, kao i o poboljšanju njihovog statusa. Djelatnost Udruge ostvaruje se različitim vidovima rada, a naročito: suradnjom sa organima vlasti, gospodarskim i uslužnim tvrtkama, a posebno sa zdravstvenim ustanovama, sveučilištima, stručnim udrugama, ustanovama socijalne skrbi, Crvenim križem, te drugim organizacijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu koja se bave informiranjem i obrazovanjem građana u skladu sa ciljevima Udruge podsticanjem donošenja zakonskih odredbi u interesu oboljelih od šećerne bolesti uspostavljanjem i održavanjem neposrednih kontakata s oboljelima, s osobama koje sa njima žive, koje o njima brinu i s medicinskim stručnjacima davanjem obavijesti o šećernoj bolesti oboljelima, članovima njihovih obitelji i ostalim zainteresiranim osobama putem tiskanih i audio-vizualnih materijala, predavanja i dr. organiziranjem raznih oblika tečajeva zdravstvenog odgoja, skupova, seminara, tribina, radionica i edukativno-rekreativnih zajedničkih boravaka oboljelih od šećerne bolesti izdavanjem i prodajom časopisa i drugih tiskanih materijala, te audio – vizualnih materijala namijenjenih zdravstvenom odgoju oboljelih od šećerne bolesti organizira posjete relevantnim institucijama u zemlji i inozemstvu Udruga može, radi ostvarivanja svojih ciljeva, te radi pribavljanja sredstava, obavljati i druge djelatnosti u skladu s važećim propisima učlanjivanjem u udruge i organizacije sa istim ili sličnim ciljem postojanja kao što ga ima ova Udruga, a na različitim razinama organiziranja u Republici Hrvatskoj i izvan nje provodi različite medijske i marketniške kampanje u skladu sa svojim ciljevima organizira redovna i periodična istraživanja pojava u društvu (ankete, panel uzorci i dr.), samostalno ili u suradnji sa specijaliziranim agencijama.
Čast i zadovoljstvo sudjelovanja u ovom projektu nadahnjuje nas i za daljni rad.

Udruga Mellitus Rijeka
Udruga Mellitus Rijeka

Dijabetes klub tip 1- Virovitica

Mi smo Udruga iz Virovitice kojoj je cilj organiziranje i okupljanje osoba oboljelih od dijabetesa tip 1 koji žele unaprijediti svoju zdravstvenu zaštitu i socijalne interese. Potičemo na poboljšanje kvalitete života, podrška smo svima koji se bore s dijabetesom i želimo podići svijest o dijabetesu tipa 1.
Trenutno okupljamo 20ak osoba, mladih i djece oboljelih od dijabetesa tip 1 s njihovim obiteljima. U svakom trenutku smo na raspolaganju svima kojima je potrebna pomoć oko savladavanja raznih prepreka na koje nailaze poput prihvaćanje suživota nakon dijagnoze, pravilne regulacije glikemije, edukacija obitelji i okoline, pravna pomoć i sl.
Mi smo jači od dijabetesa!

Dijabetes klub tip 1- Virovitica
Dijabetes klub tip 1- Virovitica

Udruga Brodski slatkiši

Udruga Brodski slatkisi okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa tip1i njihove roditelje. Postojimo tek nesto više od godinu dana i brojimo oko 20 aktivnih članova. Trudimo se senzibilizirati javnost, te raznim aktivnostima želimo našim sugrađanima ukazati na našu djecu i njihove probleme. Tako smo organizirali i edukaciju za djelatnike svih odgojno obrazivnih ustanova, od vrtića, igraonica, škola na području grada, i šire što je rezultiralo velikim odazivom na obostrano zadovoljstvo. Razmjena iskustava, pomoć novootkrivenim, edukacija, poticanje na druženje naše djece, topla rijeć je razlog zašto postojimo.

Udruga Brodski slatkiši
Udruga Brodski slatkiši

Udruga oboljelih od dijabetesa tip 1 Slatki život Đakovo

Udruga oboljelih od dijabetesa tip 1 Slatki život Đakovo osnovana je u svibnju 2019.godine. Osnovana je u cilju savjetovanja i edukacije oboljelih, njihovih obitelji i društvene zajednice u kojoj žive, kako bi im olakšali život s bolešću. Mala smo udruga i trenutno okupljamo 16 aktivnih članova. Iako djelujemo tek par mjeseci, nastojimo pružiti sto više informacija kako oboljelim od dijabetesa tako i u odgojno obrazovnim ustanovama raznim edukacijama, drženjima i sportskim aktivnostima. Novootkrivenim dijabetičarima nastojimo uvijek biti na raspolaganju u vidu pružanja savjeta i podrške, te ih motivirati i osnažiti na postizanje što bolje regulacije šećerne bolesti. Velika nam je čast i zadovoljstvo biti dio ovog velikog projekta. Veselimo se stjecanju novih znanja i poznanstava s osobama koje imaju istu borbu poput nas.

Udruga Slatki život – Đakovo